tirsdag den 22. januar 2008

Teknokrati

Så er man meldt ind i endnu en net-tjeneste - og jeg har også link andet steds på bloggen til min 'tynde' profil i teknokratiets verden!
Og ja, så kan man igen, igen sidde og fundere over alle de andre, der også er der, og bladre rundt i hinandens blogs, tags.... uden de store aha-oplevelser, der gerne må være resultat, når man 'surfer' rundt.
Det spændende bliver om man nogensinde får tiden til at rydde op og melde sig af alle disse ting, eller om man 'hænger' i den store virtuelle grød fremover.

Det må altså blive spændende at være arkæolog om 200 år og prøve at danne sig et mønster over, hvad en befolkning i f.eks. Danmark eller Silkeborg interesserede sig for, havde behov for at kommunikere om....
Og hvordan man kan få relateret alle de virtuelle verdener sammen til et billede af bare en person og/eller det omkringliggende samfund.
Men det må også være svært derudfra at danne sig et overblik eller fornemmelse for, hvordan folk levede - for der er nol et stykke fra alle de virtuelle gøremål, og så dagligdagen med job og privatliv.

Jeg har tidligere sagt, at i mit næste liv vil jeg være avisbud, for det giver frisk luft og motion samtidig med at man følger med i lokalsamfundet, hvor man er avisbud og i den store verden gennem avisen.
Men jeg er alvorligt begyndt at overveje om IT-arkæolog vil blive lige så spændende som at lave puslespil og patchwork, som er to af mine indendørs interesser.

Ja, sådan er der så meget, jeg bruger nok mit daglige netværk både privat, interessemæssigt og fagligt mere end virtuelle netværk.