tirsdag den 25. marts 2008

Podcaster på Nettet

Denne uges opgave er om podcast.
Det er en af de ting, jeg har brugt min egen mp3-afspiller meget til:
Jeg har ca. 3/4 i bil til og fra arbjede, og da radioens udbud af gode programmer om morgenen er ret begrænset har jeg gennem det sidste halve/hele år brugt at lytte til podcast.
Hjemme bruger vi - i stedet for juice og iTunes - 'ziepod'. Det er et alternativ, men er et vi er godt tilfredse med - og det er ikke bundet på IPod-formaterne, men kan finde podcasts i begge de konkurrerende formater (Apples og det mere Microsoft-compatible).

Så denne uge springer jeg over opgaven - det har jeg prøvet mange gange.

Mine favorit-podcasts er 'Sproghjørnet', 'Harddisken' begge fra DR, men de har nu også haft et par gode med 'dagens novelle'...
Vil jeg have noget lidt 'tungere' er der utrolig mange udenlandske podcasts med fagligt indhold, f.eks. en af usability-profeterne, Jarred Spool, har podcasts med emner inden for brugerinddragelse.

Det er lidt snyd - min mand kører med bus til/fra arbejde, så han kan bruge de podcasts hvor der er tilknyttet video eler slideshow. Det har han bla. udnyttet til at 'følge' en amerikansk forelæsningsrække om fototeknik gennem tiden.

Jeg kan MEGET stærkt anbefale mp3 og podcast til transport og andre situationer, hvor man trænger til noget fornuftigt at lytte til. Det svarer næsten til digital radio, men man får meget bedre udvalg end kun radiokanalernes udbud.