lørdag den 2. februar 2008

Library Thing

Det er en ting jeg har hørt om og set anvendt en del gange. Det er måden at få styr på lidt af sine yndlingsbøger og -film, men også måde måske at skaffe inspiration via andres 'huskelister'.
Det vil kunne anvendes, men det kræver, at man også husker at få opdateret, når man finder en ny 'yndling'. Og det er nok det sværeste med alle disse web 2.0 ting: At holde sine informationer ved lige, så de afspejler det, der sker lige her og nu.
I 23 ting har vi nu et temmelig stort antal tjenester vi skal vedligeholde - men LibraryThing vil nok være den jeg oftest får opdateret!

Nu har jeg så lagt en del bøger ind i 'my library', og kan måske godt se, at mange af mine skønlitterære yndlingsbøger kan karakteriseres af nogle 'tags': socialrealistiske levnedsbeskrivelser, der sætter fokus på livets mange facetter, ofte de, der er 'anderledes' end flertallets, enten det nu drejer sig om minoritetsgrupper i et samfund, grupper med hårde levevilkår eller personer, der bare gør noget andet end det sædvanlige. Det hele kombineret med humoristisk, ironiske bøger omkring samfundet i al almindelighed, borgernes småborgerlighed i særdeleshed.

Men derimod er der ikke så mange af de nye krimier i min samling - jeg er ikke til den genre, der skal være mere realistisk kød på i hverdagssituationer.

Og jeg har da også sat en random visning af en meget lille del af vores bogsamling på bloggen her.

Ups, glemte at skrive om FaceBook

At jeg glemte at skrive om den skyldes nok mest, at jeg egentlig ikke synes den form for 'hvis jeg klapper dig på skulderen, så klapper du mig på skulderen'-tjenester er noget jeg har brug for, hverken i det daglige arbejde eller privat.
Mine venskaber er baseret på reelle fælles interesser, og er typisk startet med almindelig kontakt i det 'levende' rum, derefter kan vi sagtens anvende virtuelle rum til at fortsætte kontakten.
F.eks. Wiki og Googledoc som kan være alternativer til vedhæftede filer i mails.

Men omvendt er det jo sjovt nok at opleve, de forskellige typer 'rum' og se dem rigtigt i stedet for kun at høre om dem.
Så selvfølgelig oprettede jeg mig og bladrede lidt rundt i Facebook, taggede lidt - og er så på vej til næste 'station' :-)